Casa Ceausescu, cunoscuta si sub numele de Palatul Primaverii a fost resedinta familiei Ceausescu, formata din Nicolae si Elena Ceausescu, dar si cei trei copii: Nicu, Zoia si Valentin. Resedinta este deschisa publicului pentru a putea fi vizitata in regim de muzeu, pentru ca fiecare sa aiba ocazia sa cunoasca o frantura importanta a istoriei natiunii noastre.
Vizita in muzeu dureaza 45 de minute si se organizeaza grupuri de cateva zeci de persoane, care sunt ghidate de un muzeograf prin camerele impunatoare, in timp ce li se prezinta si istoricul cladirii si al elementelor de mobilier si decor. Mentionam ca este nevoie de rezervare in prealabil pentru un tur cu grup ghidat, dar puteti rezerva si un tur privat daca doriti sa aflati mai multe detalii interesante si sa vizitati mai multe camere din cladire.
Tot ce tine de desgin a fost decis de Elena Ceausescu, dictatorul lasandu-si iubita sotie sa faca lucrurile dupa bunul plac. Opulenta este cuvantul care descrie cel mai bine Casa Ceausescu, insa nu a fost pe placul tuturor locatarilor. Copiii familiei nu s-au putut integra niciodata in aceasta acasa, motiv pentru care s-au si mutat destul de rapid. De asemenea, cuplul dorea intimitate asa ca acceptau foarte putini oameni, in sensul ca aveau putini angajati care se ocupau de curatenie si lucrau doar cateva ore pe zi.
Curiozitati despre Casa cuplului Ceausescu din Primaverii
In perioada Revolutiei, decembrie 1989, oameii au avut in sfarsit acces in faimoasa resedinta. La acea vreme au fost luate multe obiecte care apartineau cuplului de dicatori deoarece poporul era satul de reigmul impus de ei. A fost un strigat al libertatii pe care romanii il asteptau foarte mult. In poza de mai jos puteti observa ultimul televizor ramas in resedinta.
Desi foarte multi ani s-a speculat ca opulenta casei cuplului Ceausescu era fara margini, s-a demonstrat ca au fost de fapt doar zvonuri nefondate. Mai exact, faimoasele bai din aur sunt doar fabule. Mobilierul si piesele din grupurile sanitare sunt doar suflate si realizate din materiale care se aseamana cu aurul. In schimb, exista camere dedicate diferitelor activitati de pe timpul zilei. Spre exemplu, exista un salon pentru servirea cafelei, unul pentru ceai, iar altul este dedicat limonadei. Cel din urma este organizat intr-o gradina interioara, numita si gradina de iarna care arata precum o gradina botanica autentica.
Informatii despre tarife
Tariful pentru un bilet intreg de adult este de 35 de lei, in timp ce elevii, studentii si pensionarii vor achita 25 de lei. Veteranii de razboi si copiii sub 7 ani beneficiaza de gratuitate, iar daca doriti un tur privat, acesta costa 200 de lei.
Cum puteti ajunge la Casa Ceausescu
Casa este in zona Primaverii. Puteti veni cu metroul pana la statia Aviatorilor iar apoi pe jos, ori cu autobuzul 335, 331, 301, 131, 330 sau 282 pana la Piata Charles de Gaulle.
Date de contact Casa Ceausescu/ Palatul Primaverii
Adresa: Bulevardul Primaverii nr. 50, Bucuresti
Program vizite: Casa se poate vizita in regim de muzeu de marti pana duminica in intervalul orar 10:00 – 17:00 (cu exceptia zilelor in care au loc evenimente private).
*Este nevoie de o programare cu cel putin 24 de ore inainte.
Website: https://casaceausescu.ro
Telefon: +40 213 180 989