Cu o bucatarie care combina influente din cultura germana, franceza si nord-italiana, Elvetia are o cultura culinara incredibila, care difera de la o regiune la alta.
Cu cele mai populare feluri de mancare care traverseaza frontierele locale si se raspandesc in intreaga tara, puteti participa la unele serbari oriunde. Asigurati-va ca incercati mancarurile traditionale elvetiene inainte de a parasi Elvetia.
Rösti
Cui nu-i plac cartofii prajiti, crocanti si aurii si deliciosi? Rösti este unul dintre preparatele nationale emblematice ale Elvetiei de care va puteti bucura in orice moment al zilei oriunde, singur sau mancat in mod obisnuit cu slanina sarata, oua prajite si branza raclette topita. Cred ca cuvantul pe care il cautati este YUM!
Swiss Fondue
Nu poti obtine mai mult elvetian decat sa incingi niste paine intr-un vas fondue de ceramica umplut cu branza topita dupa o zi in munti. Imperecheaza-l cu vin alb si sfarseste cu un schnapps sau un ceai cald pentru masa finala de iarna.
Raclette
Da, este din nou branza topita, dar de data aceasta s-a servit cu gschwellti (cartofi cu coaja), ardei, ceapa si fructe murate! Faceti cum fac localnicii si adunati-va in jurul focurilor cu lemn, asteptand ca aceasta branza delicioasa sa se topeasca.
Zurcher Geschnetzeltes
O reteta locala in regiunea germana Zurich, acest fel de mancare popular face un pranz copios si incalzitor. Facut din carne de vitel in forma de Zurich, rinichii vitei si creier pane cu ceapa, unt, vin alb, smantana si ciuperci, aceasta trebuie sa fie pe lista ta de must-must in timp ce calatoresti in Elvetia.