Spania gazduieste bucataria uimitoare mediteraneana, astfel incat sa va puteti umple de cele mai proaspete fructe de mare, sangria zingy si tapas ambalate oriunde! Daca treceti doar prin Spania in calatoriile dvs., acestea sunt preparatele pe care pur si simplu nu le puteti lasa fara sa incercati.
Paella
Nu puteti merge in Spania fara sa aveti o farfurie de paella. Fie ca aveti Paella Valenciana (orez cu legume, pui, rata si iepure), Paella cu fructe de mare sau Paella Mixta (amestec in stil liber cu orez), aveti incredere in noi cand spunem ca nu veti fi dezamagiti, mai ales daca aveti un ulcior de sangrie sau doua, de asemenea!
Tortilla Espanola
Aceasta omleta simpla este un fel de mancare spaniola foarte traditional, constand intotdeauna din cartofi, oua, ceapa, sare si piper si este incredibil! Nu stim ce ii fac, dar faptul ca este cel mai comun fel de mancare din tara demonstreaza cat de delicios este.
Tapas
Bine, tapas este aperitiv ce poate sa constea mai degraba sendvisuri mici cu multe ingrediente si diversificateCele mai populare farfurii (si pe care trebuie sa le incercati) sunt Gambas Ajillo (creveti cu usturoi), Patatas Bravas (cartofi condimentati), Calamari a la Plancha (calamari la gratar) si Morcilla (carnat de sange).
Jamon Iberico
Nu ati mai gustat sunca pana cand nu ati avut unele dintre cele mai bune Jamon din Spania. Jamon iberico, in special, este o sunca delicioasa care provine de la porci hraniti pentru a-i conferi o aroma bogata si delicioasa. Veti gasi unele dintre cele mai bune din Madrid!
Patatas Bravas
Vorbind despre cele mai frecvente feluri de mancare din Spania, patatas bravas este chiar acolo sus pe lista. Ganditi-va la cartofi prajiti de casa, cu exceptia stilului tapas.
Acesti cartofi crocanti sunt inabusiti in diferite sosuri si sunt adesea consumati cu o scobitoare.
Pimientos de Padron
Serviti ca tapas, acesti ardei verzi din Galicia sunt in general prajiti cu ulei de masline si acoperiti cu sare de mare pentru o anumita aroma. Doar 15% dintre acestia sunt picanti, deci este o surpriza placuta (sau socanta) cand intalnesti acel rar ardei!
Croquetas
Aceste bile crocante sunt in general umplute cu sos bechamel si alte ingrediente precum jamon, carne macinata, peste, fructe de mare sau legume. Sunt minunate ca gustare si chiar mai bune ca tapas.
Caracatita la gratar
Cu 5.000 de mile de coasta, nu este de mirare ca Spania inoata in fructe de mare.
Unul dintre cele mai bune gusturi ale oceanului larg deschis este caracatita la gratar sau Pulpo a la Gallega. Un fel principal de mancare , aceasta specialitate simpla din fructe de mare este de obicei doar la gratar cu boia de ardei si ulei de masline, mentinandu-l frumos si delicios.
In loc sa fie gumoasa ca mancarurile tipice de caracatita, aceasta mancare spaniola este extrem de frageda si servita de obicei pe farfurii din lemn. Este foarte suculent si dincolo de delicios, practic se topeste in gura.
Gambas Ajillo
O alta specialitate din fructe de mare nu poate fi ratata este gambas ajillo sau creveti cu usturoi.
Acestia sunt cei mai populari in sudul Spaniei, dar pot fi gasiti pe meniurile de tapas din intreaga tara. Cu o comanda, veti obtine o cantitate echitabila de creveti care se inmoaie in ulei de masline si usturoi cu cate o stropire de boia, suc de lamaie si, bineinteles, patrunjel.
Sunt atat de buni, este o nebunie. Dar cea mai buna parte este sa va scufundati painea in sucul ramas odata ce toti crevetii au disparut!
Gazpacho
Venind din Andaluzia, gazpacho este un alt element de baza spaniol, care poate veni in tone de stiluri si arome diferite. Fiecare loc in care mancati in Spania va avea probabil o reteta proprie de gazpacho, dar puteti paria ca vor fi in concordanta cu cateva ingrediente cheie.
Cel mai tipic pe care il veti gasi este o supa rece din rosii, castraveti, usturoi, ceapa, ulei de masline, o nota de otet si sare. Dar gazpasul poate fi servit si cald, ca salata sau tocana, cu sunca, crutoane sau legume suplimentare. Posibilitatile sunt nelimitate!
Indiferent de ce, gazpacho este intotdeauna o muscatura racoritoare intr-o zi calduroasa din sudul Spaniei.
Pisto
In esenta, ratatouille spaniola, acest fel de mancare consistent este plin de gem cu toate legumele pe care ti le-ai putea imagina. De obicei, il veti gasi plin de vinete, rosii, ceapa, ardei grasi si ulei de masline.
Dar cel mai bun dintre toate? Este acoperit cu un ou prajit si chorizo!
Acesta este un fel de mancare ideal pentru vegetarieni (fara chorizo, favor!) care au dificultati in a gasi ceva fara carne in timp ce calatoresc. Se mananca mai degraba ca o masa completa decat ca aperitiv.
Bocadillos
Ahh, cea mai buna masa rapida din Spania. Acest sandvis de mancare este servita pe o bagheta spaniola si este umplut cu delicatese locale.
Cele mai frecvente umpluturi pe care le veti gasi sunt sunca si branza, cartofi, coada de porc si o specialitate din Madrid: calamari prajiti. Acesta este gustarea perfecta pentru a manca in timp ce asteptati o cina spaniola tarzie sau aveti nevoie de combustibil la jumatatea zilei pentru a rataci prin oras!
Chorizo
Un alt produs delicios din carne de porc spaniola este chorizo. Desi puteti gasi chorizo in intreaga lume, nu este mai bun decat ceea ce puteti gasi in Spania.
Acest carnat fermentat de porc condimentat cu condimente spaniole pentru a-i da o mica lovitura, pastrand in acelasi timp o dulceata din carne. Se serveste intr-o mare varietate de moduri, indiferent daca este uscat si taiat in felii cu paine pentru aperitiv, usor sotat sau asezat ca o garnitura pe langa alte feluri de mancare.
Queso Manchego
Queso Manchego provine din regiunea La Mancha din Spania, dar poate fi gasit in intreaga tara. Este dulce cu nuci si are o nota de pamant, in timp ce ramane semi-moale in textura. Este adesea servita alaturi de chorizo sau jamon pentru un anumit echilibru.
Churros Con Chocolate
Un churro lung si rasucit, cu o portie generoasa de sos de ciocolata. Puteti gasi churros peste tot, de la cele mai bune restaurante pana la vanzatori pe marginea drumului si sunt intotdeauna la fel de delicioase. Sunt crocante la exterior, aluate la interior si rulate in scortisoara si zahar.
Crema Catalana
Acest desert cremos popular cu crema, infuzat cu coaja de lamaie si scortisoara si servit rece dupa cina este o necesitate, mai ales in timp ce va aflati in Barcelona.Ca sa intelegeti, este o crema de zahar ars, poate putin mai cremoasa, dar acum depinde de reteta.
Sangria
Bine, in timp ce, din punct de vedere tehnic, este mai degraba o bautura decat o mancare, s-ar putea sa te trezesti sapand in paharul tau cu o furculita dupa ce ai dat jos continutul.
Fiind cea mai populara bautura din Spania, veti putea gasi sangria aproape oriunde ati merge. Are o baza de vin rosu, dar este amestecata cu o tona de alte bunatati, cum ar fi rachiu, suc de portocale si multe altele!