India este una dintre bucatariile lunii prin mancarea traditionala savuroasa, dar are si reputatia de a imbolnavi oamenii. Aveti precautie cand mancati si beti in India. Evitati alimentele crude, cum ar fi salatele si fructele si niciodata nu beti apa de la robinet. Dar daca sunteti atenti si mancati mancare din restaurante aglomerate (cel mai bine pentru a evita mancarea de strada), veti fi indragostit de bucatarie.
Samosas
Aceste gustari prajite sunt bine cunoscute peste tot in lume, dar nu ai mancat cu adevarat o samosa pana cand nu ai venit dicret in India. Aluatul rulat se umple cu un amestec de mazare, cartofi, garam masala, pudra de chili, ceapa, fenicul si sare, apoi se prajeste adanc. Rezultatul este un exterior crocant, cu un centru fierbinte aburit care se topeste in gura. Este necesar sa incercati!
Biryani
O farfurie cu orez umpluta cu carne marinata (sau legume) si mirodenii, reteta exacta variaza in toata India. Indiferent de unde alegeti sa consumati aceasta mancare in India, va include probabil sofran, dar alte retete includ condimente precum: scortisoara, cardamom, piper sau cuisoare. Este un fel de mancare destul de bland, asa ca daca nu iti place mancarea super picanta, aceasta ar putea fi perfecta pentru tine!
Bhaji
Aceasta gustare este in realitate ceapa prajita. Este picanta si servita calda si perfecta pentru o dupa-amiaza ploioasa! Exista tone de variante ale acestui fel de mancare, inclusiv cele care sunt umplute cu ardei. Sunt foarte bine servite cu chutney sau alaturi de o ceasca de ceai.
Aloo Paratha
Paratha este o paine indiana similara cu naan. Este umplut cu cartofi (aloo) si alte legume si mirodenii, de la conopida la branza paneer. Este un fel de mancare popular pentru micul dejun, dar este delicios in orice moment al zilei.
Murgh Makhani
Murgh Makhani (pui cu unt) este una dintre cele mai intalnite feluri de mancare la orice restaurant indian si din motive intemeiate – este delicios. Acest preparat contine pui de curte preparat cu daali de kaali (linte neagra), naan si o salata verde.
Pui tandoori
Este greu sa gasesti pe cineva care nu se indragosteste de puiul tandoori, acea faimoasa reteta de pui la gratar indian. Acesta este gatit traditional intr-un cuptor de lut pentru mai multa savoare. Puiul acoperit stala frigider cel putin 6 ore sau peste noapte pentru a fi bine marinat.
Pui tikka masala
Masala tikka masala este o mancare delicioasa de pui la gratar, cu o zeama groasa, cremoasa, de neuitat dupa prima muscatura. Un sos de tomate-iaurt este condimentat cu chili, usturoi, ghimbir si garam masala, omniprezentul amestec de condimente indiene. Puiul este marinat peste noapte, la gratar, apoi este gatit usor intr-o zeama usor afumata. Acest fel de mancare se serveste cu orez basmati cu paine naan calda pentru a inmuia sosul.
Pui Vindaloo Curry
Vindaloo de pui se serveste intr-un bol cu orez si condimente pe lateral
Aceasta este o reteta usoara si condimentata dulce Contrar credintei actuale, curry-urile nu trebuie sa fie fierbinti si inflacarate si, de fapt, nu au inceput niciodata asa in India. Crearea pastei de curry este cea mai importanta parte a acestui fel de mancare si niciodata nu o sa mancati un pui vindaloo cu curry mai bun ca in India
Rogan Josh (Mielul Rosu)
Traducerea literala pentru Rogan Josh, numele acestui fel de mancare din Cachemira este „miel rosu”. Culoarea provine din Kashmiri chili rosii uscate. In timp ce numele poate parea infocat, caldura vasului este domolit de crema care se adauga la sfarsit formata din condimentele precum cardamomul, chimenul, turmericul si garam masala.
Malai Kofta
Malai kofta („chiftele de legume” intr-un sos gros) este alternativa vegetariana la chiftele. Koft-urile sunt facute cu un amestec de cartofi, morcovi, fasole, mazare si porumb dulce, care sunt gatite si piure inainte de a amesteca cu condimente si paneer, acea „branza” esentiala , care este similara cu tofu in textura si un plus excelent la orice masa vegetariana. Malai kofta merge foarte bine cu orezul naan sau jeera.
Chole (Curry Chickpea)
Un curry clasic si usor de chickpea curry, este favorit in India de Nord si a devenit o senzatie la nivel mondial. Este perfect pentru o multime, mai ales daca o servesti fierbinte alaturi de paine prajita cu indiene, precum poori sau bhatura. Aceasta este creata din naut, ceapa si rosii, impreuna cu usturoiul si pastele de ghimbir, plus acele condimente indiene.
Palak Paneer (spanac si branza de casa)
Cea mai populara reteta paneer la restaurantele indiene este, de departe, palak paneer. Este o mancare usor aromata, care este super sanatoasa, deoarece nu este altceva decat spanac si branza de casuta (paneer), alaturi de condimentele tipice indiene.
Kaali Daal (linte neagra)
Exista anumite feluri de mancare, cum ar fi puiul cu unt, care se potrivesc perfect cu o parte din kaali daal, care este cunoscuta si sub numele de ma ki daal (lintea mamei), deoarece este sanatos si delicios.Lintea neagra se inmoaie peste noapte apoi se adauga ingrediente indiene.
Papdi Chaat
Chaat trebuie sa fie cea mai populara gustare nord-indiana. Vanzatorii literalmente aglomereaza strazile pentru a vinde tot felul de variatii delicioase de chaat in aceasta parte a tarii. Aceste napolitane sunt apoi completate cu cartofi si nauturi si unse cu un sos tangibil, picant si dulce.
Naan
Naan este o baza in bucataria indiana si poate merge cu multe feluri de mancare populare precum puiul tandoori sau tot felul de kebaburi. Naanul (lipie indiana) este gatit in mod traditional intr-un cuptor tandoor sau de pamant.