Colectia de Arta Ligia si Pompiliu Macovei se afla in interiorul resedintei partiucale a celor care au donat piesele Muzeului Bucuresti. Cladirea a fost construita la inceputul sexolului XX, intr-un stil francez, care chiar si in zilele noastre atrage si a ramas intact, vizitatorii simtindu-se inauntru ca intr-o calatorie veritabila in trecut.
Colectia de Arta Ligia si Pompiliu Macovei
Colectia este cea mai recenta achizitie a patrimoniului Muzeului Municipiului Bucuresti, fiind parte a acestuia incepand cu anul 1992. Colectia detine piese importante din epoci si locuri diferite, fiind compusa din lucrari de arta semnata de Theodor Pallay, Nicolae Tonitza, dar si piese din sticla, ceramica, sau mobilier si textile decorative din diverse zone culturale.
Ca personalitati, Pompiliu Macovei, a trait intre anii 1911 si 2009, si a fost un diplomat al Institutlui de Arhitectura Ion Mincu din Bucuresti. A ocupat diverse functii in stat, printre care si consilier la Paris, sef al misiunii diplomatice la Roma, ministru adjunct al Ministerului Afacerilor Externe si ambasador UNESCO.
Ligia Macovei, a trait intre 1916 si 1998, si a fost sotia lui Pompiliu Macovei. A urmat cusurile sectiei de arta decorativa de la Scoala de Belle-Arte din Bucuresti, unde a avut-o ca profesoara pe Cecilia Cutescu Storck.
Program de vizitare si tarife
Programul de vizitare al galeriei este de miercuri pana duminica, in intervarul orar 10.00-18.00. Ultimul grup poate intra la ora 17.30, ora la care se inchide casa de bilete.
Costul unui bilet intreg este de 10 lei, iar pensionarii, militarii, elevii, studentii si grupurile, beneficiaza de 50%
reducere. Pentru a filma sau fotografia in interioriul muzeului, trebuie sa achitati o taxa de 15 lei. De asemenea, daca va doriti un tur ghidat, se achita o extra taxa de 6 lei pe persoana.
Intrarea este gratuita pentru prescolari si persoanele cu dizabilitati.
Cum puteti ajunge
Pentru a putea admira colectia de arta trebuie sa ajungeti in zona 11 Iunie, in proximitatea Colegiului National de Arte Dinu Lipatti si Fabrica Club. Ca mijloace de transport, puteti lua autobuzele 212, 117 sau tramvaiele 27, 7, 23.
Date de contact
E-mail: media@muzeulbucurestiului.ro
Adresa: Str. 11 lunie, nr. 36-38
Telefon: 021 336 06 60