Fie ca va doriti un preparat ca la mama acasa, ori aveti prieteni din alta tara care isi doresc sa guste faimoasa mamaliguta, un restaurant romanesc in Bucuresti este alegerea ideala pentru o masa copioasa si amintiri de neuitat. Echipa Traveler.ro v-a pregatit o lista cu cele mai iubite restaurante cu specific romanesc din capitala.
La ce restaurant romanesc din Bucuresti puteti servi preparate traditionale?
Caru’ cu Bere
Caru’ cu Bere este fara indoiala cel mai cunoscut restaurant din centrul Bucuresitului deoarece serveste preparate cu specific romanesc, iar piesa de rezistenta este reprezentata de decorul fabulos si mobilierul autentic. Odata ce ati pasit in interiorul restaurantului veti fi transpusi intr-o epoca de mult apusa si va veti incanta simturile cu mirosurile imbietoare ale mancarurilor traditionale.
Este localizat pe Strada Stavropoleos nr. 5, iar in perioada anotimpului cald puteti comanda o bere racoroasa chiar pe terasa restaurantului. Va recomandam sa incercati neaprat faimosii crenvusti cu hrean, iar daca aveti prieteni in vizita in Bucuresti cu siguranta vor fi incantati.
Caru’ cu Bere este un restaurant in care traditia are loc de cinste si ale carui porti sunt intotdeauan deschise pentru iubitorii de mancare buna si de experiente de neuitat.
Lacrimi si sfinti
Lacrimi si sfinti este diferit fata de orice alte restaurante cu specific romanesc ati frecventat pana acum. In primul rand, desi decorul si meniul imbratiseaza traditia, bucataria este una cu un aer contemporan, iar servirea este exceptionala. Localizat pe Strada Sepcari nr. 16, este un restaurant traditional romanesc care reinventeaza retete vechi de un veac.
Decorul este realizat in exclusivitate din lemn reciclat, fiecare bucatica avand o istorie de zeci de ani. Atmosfera creata este una autentica, greu de uitat si care impresioneaza de fiecare data, motiv pentru care multi straini aleg acest restaurant. In serile speciale, oaspetilor le este imbogatita experienta mancarii cu piesele originale ale unui taraf dedicat care canta live.
La Copac
La Copac este restaurantul cu specific romanesc la care fara rezervare nu puteti ajunge. Este pur si simplu un loc atat de colorat, de inmiresmat si de primitor, incat turistii il aleg de fiecare data. Decorat precum o ie tradiitonala, La Copac va asteapta cu preparate romanesti de seama, pregatite chiar pe gratarul din curte, astfel incat orice trecator sa fie intampinat de mirosul carnii care sfaraie.
Pozitionat strategic pe strada Pitar Mos, ca un fel de refugiu in mijlocul agitatiei, in zona Piata Romana, La Copac este locul in care veti fi tratati precum jupanii. Personalul este amabil, preparatele sunt asemenea celor pe care bunicii dumneavoastra le prepara conform retetor transmise de generatii, iar daca le pasiti pragul trebuie sa comandati o prajitura numaidecat.
Hanul lui Manuc
Cand treceti prin centrul vechi este imposibil sa nu dati de Hanul lui Manuc, restaurantul emblematic de pe Strada Franceza 62-64 care inglobeaza traditia, clasicismul si bunul gust intre ale sale usi de lemn masiv si arhitectura specifica unui conac boieresc.
Istoria acestui loc incepe inca de la 1800, perioada in care boierul Manuc era considerat printre cei mai bogati din zona Balcanilor, iar printre proprietatile pe care le detinea se numara si acest han. Dupa suta de ani, Hanul ui Manuc este acum gazda oamenilor care vor sa scape de rutina si sa se bucure de preparate romanesti acompaniata de muzica populara live.