La intersectia dintre Strada Sevastopol si Calea Victoriei, regasim impunatoarea Casa Filipescu Cesianu, resedinta avocatului Constantin Cesianu. Este o reprezentanta de seama a perioadei Belle Epoque si una dintre putinele case aristrocrate ramase in picioare si care respecta arhitectura vremii din Bucuresti.
Casa a adapostit familii bogate precum cea formata din Iancu Filipescu si Maria Ghica Filipescu. Aceasta a fost construita in perioada 1846-1850, iar in 1892, Constantin Cesianu a decis extinderea resedintei. Lucrarile au fost efectuate cu ajutorul arhitectului Leonida Negrescu, care a venit si cu ideea de realizare a unor decoratiuni exterioare impresionante si refacerea acoperisului in stil imperial.
Muzeul Casa Filipescu Cesianu
Casa a intrat in Patrimoniul Muzeului Municipiului Bucuresti si isi deschide portile pentru ca vizitatorii sa cunoasca 300 de ani de istorie. Copilaria si viata intima a celor care au trait in aceasta casa este redata prin intermediul exponatelor unicat. Vizitand acest muzeu veti putea observa modul in care ubranismul a evoluat in Bucuresti, incepand cu mobilierul si obiectele de decor, pana la modificarile caselor si a mentalitatilor.
De asemenea, in parcul din fata casei a fost consturit un spatiu de recreere si intreaga proprietate este dedicata organizarii de expozitii, concerte, lansari de carte si piese de teatru. Majoritatea evenimentelor gazduite de Casa Filipescu Cesianu sunt cu intrare libera, iar informatiile sunt disponibile pe site-ul oficial al MMB.
Informatii despre tarife
Tariful pentru un bilet intreg de adult este de 5 lei, in timp ce elevii, studentii si pensionarii pot achita doar 2 lei. De asemenea, copiii cu varsta sub 7 ani beneficiaza de intrare gratuita.
Cum puteti ajunge la Casa Filipescu Cesianu
Casa este aproape de zona Piata Victoriei, asadar, puteti veni cu metroul, ori cu autobuzele S.T.B. 126, 300 sau 368.
Date de contact Casa Filipescu Cesianu
Adresa: Calea Victoriei nr. 151
Program vizite: de Miercuri pana Duminica in intervalul orar 10:00 – 18:00. Ultimul tur incepe la ora 17:30.
Expozitie disponibila: Muzeul varstelor