Intrebarea la care toata lumea vrea cunoasca sa raspunsul: care sunt cele mai bune bai termale din Budapesta? Capitala Ungariei este cunoscuta ca destinatia de varf a Europei pentru izvoarele sale termale, cu peste 123 in total. Din punct de vedere istoric, romanii care au trait in Budapesta in urma cu mii de ani, cunosteau beneficiile medicinale ale bailor termale si le foloseau nu doar pentru imbaieri, ci si pe post de sistem de incalzire a cladirilor. Si in zilele noastre, baile termale sunt recomandate de catre doctori in cadrul diferitelor tratamente, in functie de simptome. Insa daca aveti programata o vacanta in Ungaria in curand, cum puteti afla la care dintre bai sa mergeti? Am pregatit pentru dumneavoastra o lista cu cele mai importante 3 bai termale:
Topul bailor termale din Budapesta
Széchenyi
Este cea mai intinsa baie medicinala din Europa si se afla chiar in inima parcului Városliget. Este locul ideal pentru relaxare dupa o zi lunga de plimbat prin oras. Arhitectura eclectica are un aer baroc in exterior, dar spre interior recunoastem stilul art nouveau.
Palatinus
Localnicii o numesc Pala si este locazilata in insula Margaret, refugiul natural al Budapestei. Mult timp a fost deschisa doar pe timpul verii cu piscinele in aer liber, dar de curand au dezvoltat interiorul si marele avantaj al acesteia este ca nu e foarte aglomerata de turisti. Profitati cat mai aveti ocazia!
Lukács
Aceasta are o istorie care dateaza din secolul 12, perioada in care a fost data in folosinta pentru a curata populatia de boli. Desi nu este la fel de luxurianta precum precedentele, arata bine, este ingrijita, iar preturile sunt ceva mai mici.
Ce trebuie sa stiti inainte
- Purtarea unui costum de baie este obligatorie, chiar si in sauna.
- Aduceti papuci ca sa nu alunecati pe podeaua alunecoasa.
- Puteti sa inchiriati prosoape, dar este intotdeauna cel mai bine sa le folositi pe cele personale.
- Igiena este, in general, buna in bai, dar trebuie sa stiti ca bazinele termice nu utilizeaza sistemele obisnuite de filtrare, deoarece ar slabi efectele medicinale ale apei. De aceea este foarte important sa faceti un dus inainte de a intra in piscine.
- Temperaturile piscinei variaza de la 16 ° C pana la 42 ° C. Este recomandat sa petreceti doar o perioada scurta de timp (5-10 minute) in cele mai fierbinti bazine si apoi sa treceti la cele mai reci.
- Nu se recomanda utilizarea piscinelor termice pentru persoanele cu anumite afectiuni precum boli de inima, febra, cancer si boli infectioase.